HuisvandeStreekLekkerste cadeauwinkel van limburg

Activiteiten agenda

16

augustus

Kienen in America
Lees verder >

16

september

Tentoonstelling Amber Couleus Locale
Lees verder >

28

oktober

Expositie "Textiel Leeft" in de Kantfabriek
Lees verder >

28

oktober

Expositie MOP-UP in de Kantfabriek
Lees verder >

16

november

Cabaret Pieter Derks in Kukeleku
Lees verder >

18 november | 11.00 uur | Diverse activiteiten in de Locht

Slachtdag

Museum De Locht houdt het verleden springlevend. Om de herinnering aan het thuis slachten levend te houden wordt de slachtdag gehouden. Er worden natuurlijk geen dieren geslacht maar er zijn wel allerlei activiteiten rondom dit traditionele gebeuren. Slagers geven informatie over het uitbenen en uiteraard laten ze die vaardigheid ook zien. Er wordt balkenbrij gebakken en zult gemaakt. Bezoekers kunnen slachtproducten kopen.

Veilingklok voor kinderen

In Museum de Locht bevindt zich in het Aspergepaviljoen een prachtige veilingklok, een geschenk van de veiling ZON. Deze klok is in 1908 gebouwd. De klok kwam in de plaats van een zogenaamde akoestische veiling, waarbij de prijs van het artikel werd genoemd van hoog naar laag. Met degene die het eerst “mijn” riep, werd de koop gesloten. De klok (de wijzer loopt langs de prijzen van hoog naar laag) werd gezien als een eerlijker methode. In plaats van “mijn” te roepen, kan men op een knop drukken. Wie het eerst drukt betaalt de prijs op de klok. Het gebruik van de veilingklok op zondagmiddag wordt speciaal georganiseerd voor kinderen.

Stroop maken

Reulsberger Muzikanten

Opgericht in 1981 als joekskapel “De Herrieschuppers”, was men vooral actief tijdens carnaval en op feestjes. Na veel oefenen, verandering van samenstelling en aanpassing van het repertoire, werd in 1995 voor een andere naam gekozen: blaaskapel “Reulsberger Muzikanten”.
Na jaren repeteren onder leiding van een inspirerende dirigent, is er nu ook ruimte voor andere elementen dan blaasmuziek. Zo gebruiken ze bij optredens tegenwoordig ook andere instrumenten zoals een accordeon, keyboard en gitaar en is er sprake van zang en show. Er worden verschillende stijlen ten gehore gebracht zoals Bömische en Tsjechische muziek, Duitse en Oostenrijkse schlagers, maar ook moderne pop. Daarnaast worden er sketches en attributen aan de optredens toegevoegd.

Broekhuizerdijk 16d, 5962 NM Melderslo / Volw. € 8,00 Kinderen t/m 12 jr: € 4,00 Kinderen t/m 4 jaar: gratis / 18 november 2018 11.00 uur / 18 november 2018 / www.delocht.nl

virtuele tour

Contactgegevens

TIP Horst aan de Maas
info@toerismehorstaandemaas.nl