HuisvandeStreekLekkerste cadeauwinkel van limburg

Activiteiten agenda

28

oktober

Expositie MOP-UP in de Kantfabriek
Lees verder >

28

oktober

Expositie "Textiel Leeft" in de Kantfabriek
Lees verder >

11

december

Spreekuur Natuurlijk gezond samen
Lees verder >

14

december

IJsbaan Horst
Lees verder >

15

december

Snoei III bij De Lange
Lees verder >

16 december | 11.00 uur | Beleef de winterstilte

Luister naar de stilte in De Groote Peel

Winterstiltewandeling vanaf Buitencentrum De Pelen

Behoeft aan wat rust voordat de drukte van de feestdagen losbarst? Kom dan naar Nationaal Park De Groote Peel! Staatsbosbeheer houdt op zondag 16 december een Winterstiltewandeling, een sfeervolle excursie in dit prachtige natuurgebied. De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

 

Beleef de Winterstilte

Nationaal Park De Groote Peel is een uitgestrekt hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Het is er niet alleen heel mooi, maar ook heel stil. Hoe stil, dat kun je 'horen’ tijdens de Winterstiltewandeling op zondag 16 december. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer wandel je over  Peelbanen en knuppelbruggen in dit uitgestrekte veenlandschap. Onderweg zijn een paar belevingsmomenten waarbij de zintuigen worden geprikkeld. Zo ervaar je de natuur nog bewuster en intenser. Deze eenvoudige tips voor natuurbeleving zijn inspirerend en ook toe te passen tijdens andere wandelingen.

 Nationaal Park De Groote Peel is, vanwege het weidse en open karakter, een ideaal gebied voor natuurbeleving. Vooral in de winter. Weer en wind hebben vrij spel en je kunt er heerlijk uitwaaien. De grillige silhouetten van de kale takken onthullen bijzondere doorkijkjes en geven het landschap een transparante en unieke sfeer. De Winterstiltewandeling biedt de gelegenheid om, even ontsnappend aan de hectiek van alle dag, helemaal  tot rust te komen en optimaal te genieten van de natuur.

Deelname aan de Winterstiltewandeling kost € 5,- per persoon en de excursie is vooral geschikt voor volwassenen. Reserveren is noodzakelijk en kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenstilte De excursie duurt ongeveer 2,5 uur en de afstand is 6 à 8 kilometer. Houd er rekening mee dat in de winter sommige paden nat zijn. Zorg daarom voor goede, liefst waterdichte wandelschoenen.

Op zondag 16 december geen tijd? Dan kun je op zondag 13 januari, 10 februari en 3 maart 2019 ook nog meedoen met een Winterstiltewandeling in De Groote Peel.

 Nagenieten bij Buitencentrum De Pelen

Voor of na afloop van een wandeling kun je heerlijk struinen door de winkel van het Buitencentrum. Hier vind je boeken, Streekproducten en leuke souvenirs. Ideaal voor Kerst! Voor een hapje en een drankje kun je bij de Peelkiosk en de Peelboerderij terecht. Het Buitencentrum is geopend  op maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. / € 5,00 / 16 december 2018 11.00 uur / 16 december 2018 / www.staatsbosbeheer.nl/depelen

virtuele tour

Contactgegevens

TIP Horst aan de Maas
info@toerismehorstaandemaas.nl