HuisvandeStreekLekkerste cadeauwinkel van limburg

Activiteiten agenda

04

januari

Een klok uit Lottum - 800 jaar Horst aan de Maas
Lees verder >

19

januari

Oudheidkamer America "Aan de Brug"
Lees verder >

19

januari

Bezichtiging Molen "Eendracht Maakt Macht"
Lees verder >

20

januari

Exposities 2019 De Kantfabriek
Lees verder >

20

januari

800 Jaar Horst aan de Maas: Kantfabriek 10
Lees verder >

24 mei | 20.00 uur | Rockopera Tommy

HET IDEE

De rockopera Tommy van The Who, vertaald in het Horster dialect, uitgevoerd door groot orkest, band en louter artiesten afkomstig uit Horst aan de Maas: dat was het idee dat bassist en Who-fan Joep Vullings postte op de website ‘Horst aan de Maas 800’.

Bij toeval werd zijn post gelezen door Josien Vermeeren, die opgroeide met de symfonische versie van de rockopera en als klarinettiste en bestuurslid verbonden is aan de Koninklijke Harmonie van Horst.

Na een eerste enthousiaste ontmoeting tussen de twee in februari 2016, waarin ideeën en visies werden uitgewisseld, werd binnen een week het projectplan gepresenteerd aan de commissie ‘Horst aan de Maas 800’ en in februari 2018 kreeg ‘Tommy – live in de Mèrthal in Hôrs’ groen licht. Inmiddels is een commissie opgericht vanuit de Koninklijke Harmonie van Horst, die samen met Joep en Josien de organisatie van dit project op zich neemt.

ARRANGEUR

De complete rockopera Tommy wordt speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd voor harmonieorkest, band en solisten. Voor deze klus is de getalenteerde arrangeur, componist en dirigent Jesse Passenier (1985) benaderd. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Jesse zijn sporen ruimschoots verdiend in de muziekwereld.

In 2010 was hij al ‘composer in residence’ op het MECC Jazz Festival in Maastricht, en in 2012 werd hij toegelaten tot de prestigieuze ‘Metropole Orkest Arrangers Workshop’ waarbij hij arrangementen schreef voor dit wereldberoemde orkest en de legendarische jazz vocalist Kurt Elling. Sindsdien arrangeert Jesse regelmatig in opdracht van het Metropole Orkest en ook bij de Marinierskapel is hij geen onbekende. In 2017 won Jesse de ‘Rogier van Otterloo Award’, een stimuleringsprijs voor de meest getalenteerde componist, arrangeur of orkestleider van dat moment.

ORKEST

De rockopera Tommy vormt een nieuwe uitdaging voor het orkest van de Koninklijke Harmonie van Horst. Nieuwe muziek, die wellicht wat buiten de comfortzone ligt van wat normaalgesproken wordt gespeeld, maar door dit orkest met beide handen wordt aangegrepen. Voor het publiek is Tommy – live in de Mèrthal in Hôrs een mooie gelegenheid om dit orkest eens van een andere kant te zien!

TEKSTEN

Als je in Horst iets nodig hebt op het gebied van teksten, het Horster dialect en creativiteit, dan kom je eigenlijk heel snel bij twee mensen uit: Wim Hendrix en Ger Gubbels. Dit duo, dat onder andere in 2018 de teksten voor de Horster Revue schreef, heeft ook ieder voor zich behoorlijk wat werk achter zijn naam staan.

Niet gek dat zij benaderd zijn om de originele teksten van Tommy te vertalen (of hertalen) naar het Horster dialect. Wim en Ger hebben ervoor gekozen om de teksten niet alleen te vertalen, maar ook het verhaal naar Horst toe te halen. Het publiek zal zeker herkenning vinden in het verhaal dat, zoals we van Wim en Ger kennen, met een vleugje humor en scherpte geschreven is.

De Mèrthal / / 24 mei 2019 20.00 uur / 26 mei 2019 / https://rockoperatommyhorst.nl/

virtuele tour

Contactgegevens

TIP Horst aan de Maas
info@toerismehorstaandemaas.nl