HuisvandeStreekLekkerste cadeauwinkel van limburg

Activiteiten agenda

04

januari

Een klok uit Lottum - 800 jaar Horst aan de Maas
Lees verder >

19

januari

Oudheidkamer America "Aan de Brug"
Lees verder >

19

januari

Bezichtiging Molen "Eendracht Maakt Macht"
Lees verder >

20

januari

800 Jaar Horst aan de Maas: Kantfabriek 10
Lees verder >

20

januari

Exposities 2019 De Kantfabriek
Lees verder >

31 januari | 13.00-17.00 uur | Oorlog in de Peel - 800 jaar Horst aan de Maas

OORLOG IN DE PEEL

Vijf oorlogsjaren vol verhalen van alledag

Museum ´Oorlog in de Peel´omvat een grote collectie voorwerpen die door inwoners van de streek zelf zijn aangedragen, vergezeld van de meest uitlopende persoonlijke verhalen.
 

Onder de bezielende leiding van Edie Pouwels  vertelt ´Oorlog in de Peel´ niet zozeer een militair verhaal, maar vooral vele burgerverhalen van alledag. De oorlogshandelingen zijn echter nooit ver weg, op de achtergrond de ene keer,  indringend op de voorgrond bij een ander verhaal...

Op locatie...

Naast de rondleidingen door de collectie van het museum wordt een bijzonder oorlogsverhaal op locatie uit de doeken gedaan. 
Na een rit in een militair voertuig wordt vijf kilometer verderop het indringende relaas van De Slag om het Kasteel van Broekhuizen gedaan. In 2019 is het precies 75 jaar geleden dat rond dit kasteel een bizar verlopen veldslag plaatsvond.
Het kasteel is er niet meer, het verhaal rond de slag echter -  als onderdeel van de geallieerde operatie Nutckracker -  is dramatisch gebleven.
Dit bezoek aan Broekhuizen is slechts mogelijk na reservering...
In 2019 zet dit museum haar verzameling op een speciale manier in de spotlight. Meer bijzonderheden worden later bekend gemaakt.


Oorlog in de Peel Dodge


Entree museum

´Oorlog in de Peel´ is gratis toegankelijk en wordt gerund door vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Entree bezoek Broekhuizen

De locatie in Broekhuizen wordt bezocht met een Dodge legervoertuig uit WO-II die plaats biedt aan 8 personen. De kosten voor deze rit bedragen € 50,-

Museum Oorlog in de Peel, Fam. Pouwels, Swolgenseweg 13, Melderslo / / 31 januari 2019 13.00-17.00 uur / 31 december 2019 /

virtuele tour

Contactgegevens

TIP Horst aan de Maas
info@toerismehorstaandemaas.nl