HuisvandeStreekLekkerste cadeauwinkel van limburg

Activiteiten agenda

04

januari

Een klok uit Lottum - 800 jaar Horst aan de Maas
Lees verder >

19

januari

Oudheidkamer America "Aan de Brug"
Lees verder >

19

januari

Bezichtiging Molen "Eendracht Maakt Macht"
Lees verder >

20

januari

Exposities 2019 De Kantfabriek
Lees verder >

20

januari

800 Jaar Horst aan de Maas: Kantfabriek 10
Lees verder >

25 mei | 14.00 uur | SamenLoop voor Hoop, Meerlo

SamenLoop voor Hoop - KWF

SamenLoop voor Hoop is 24 uur in estafettevorm wandelen voor kankeronderzoek.

Daaromheen gaan we een bijzonder programma samenstellen.

De SamenLoop in Horst aan de Maas in 2019 vindt plaats in Meerlo.

Wat er gaat gebeuren tijdens deze SamenLoop? Waarom is de SamenLoop zo'n bijzonder evenement? Lees alles over ons evenement.

Op de SamenLoop in Horst aan de Maas staan we stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. Zo maken we samen het verschil. Ook deze SamenLoop wordt van begin tot eind georganiseerd door vrijwilligers. Er komen enkele ceremonies voorbij:

De Openingsronde met eregasten

Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours. Zo laten we zien dat er hoop is en dat we er voor elkaar zijn.

De Kaarsenceremonie

's Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. En met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.

De Kinderloop

Op zondagochtend 26 mei organiseren we een 24 minuten durende KinderLoop voor Hoop. Helaas krijgen er in Nederland ongeveer 550 kinderen per jaar kanker en via deze speciale wandeling van 24 minuten kunnen kinderen zich inzetten voor het goede doel en kunnen we heel bewust stilstaan bij alle kinderen in Nederland die kanker hebben of hebben gehad. Ze organiseren zelf acties om geld in te zamelen.

De Slotceremonie

Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Naar Amerikaans model

SamenLoop voor Hoop wordt het hele jaar door georganiseerd op verschillende plaatsen in Nederland en is de Nederlandse versie van het Amerikaanse Relay for Life. Met ruim 4.800 edities per jaar is Relay for Life het grootste inzamelingsevenement voor kankerbestrijding ter wereld.

Voormalig sportpark Bergsbos, Meerlo / / 25 mei 2019 14.00 uur / 26 mei 2019 /

virtuele tour

Contactgegevens

TIP Horst aan de Maas
info@toerismehorstaandemaas.nl