HuisvandeStreekLekkerste cadeauwinkel van limburg

Activiteiten agenda

04

januari

Een klok uit Lottum - 800 jaar Horst aan de Maas
Lees verder >

12

januari

Programma Carnavalsvereniging D'n Tuutekop
Lees verder >

19

januari

Bezichtiging Molen "Eendracht Maakt Macht"
Lees verder >

19

januari

Oudheidkamer America "Aan de Brug"
Lees verder >

20

januari

800 Jaar Horst aan de Maas: Kantfabriek 10
Lees verder >

31 maart | 11.00-17.00 uur | Diverse activiteiten in De Locht

Grote Smedendag

Op deze zondag organiseert de smedengroep van De Locht de jaarlijkse “Grote Smedendag”. Collega’s uit alle uithoeken van het land komen de groep te versterken tot wel meer dan 20 smeden. Het hele binnenterrein van het museum staat vol met smidsvuren en aambeelden waarop hard gewerkt wordt. De smidsvuren worden deels aangewakkerd door grote, handbediende blaasbalgen. Een bijna middeleeuws tafereel!
Een paard zal ter plekke beslagen worden. Eerder gemaakt smeedwerk is te bewonderen zoals scharnieren, gereedschappen, hoefijzers en kunstsmeedwerk.
Ook jeugdige bezoekers komen aan hun trekken. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen een junior oorkonde verdienen door bij een van de smeden actief mee te helpen.

Brood bakken voor kinderen

Elke laatste zondag van de maand wordt er brood gebakken in het bakhuisje van museum De Locht. Daar kunnen ook kinderen aan deelnemen. Ze mogen hun eigen broodje kneden, vorm geven en versieren en vervolgens laten bakken Een leuk karweitje met een smakelijk eindresultaat.

Streekmuseum De Locht, Broekhuizerdijk 16d, Melderslo / Volwassenen: € 8,00 Kinderen t/m 12 jaar: € 4,00 Kinderen t/m 4 jaar: gratis / 31 maart 2019 11.00-17.00 uur / 31 maart 2019 / www.delocht.nl

virtuele tour

Contactgegevens

TIP Horst aan de Maas
info@toerismehorstaandemaas.nl