HuisvandeStreekLekkerste cadeauwinkel van limburg

Activiteiten agenda

04

januari

Een klok uit Lottum - 800 jaar Horst aan de Maas
Lees verder >

19

januari

Bezichtiging Molen "Eendracht Maakt Macht"
Lees verder >

19

januari

Oudheidkamer America "Aan de Brug"
Lees verder >

20

januari

800 Jaar Horst aan de Maas: Kantfabriek 10
Lees verder >

31

januari

Oorlog in de Peel - 800 jaar Horst aan de Maas
Lees verder >

27 april | Divers | Oranje Toertochten


Toer- en Wielerclub Oranje uit Horst (L) organiseert op zaterdag 27 april 2019 voor de 27e keer de Oranjetocht, een viertal toertochten voor toerfietsers. Vanwege het gering aantal deelnemers aan de Oranje Ladies Ride vorig jaar hebben we besloten
om dit jaar géén Ladies ride te organiseren. Uiteraard kunnen de Ladies gewoon deelnemen aan één van de vier “normale” toertochten ! Tevens organiseren we deze dag ook de Oranje Gezinsfietstochten. De Oranjetocht is een NTFU Extra goed
geregelde Toertocht, dit betekent dat we aan een aantal criteria voldoen die door de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) zijn opgesteld, zodat een goede organisatie gewaarborgd is. Op de laatste pagina staat een overzicht van alle routes.


Oranjetocht (OTH):
Routes van 75, 95, 125 en 160 km, met een groot gedeelte van de routes over rustige Duitse landwegen, met klimmetjes rondom Hinsbeck en de Süchtelner Höhe. Nieuw dit jaar is dat de langste afstand, de 160 km, 2 heuvelgebieden aandoet: Eerst het gebied rondom Hinsbeck / Süchtelner Höhe en daarna ook nog het gebied rondom Sonsbeck/Sonsbecker Schweiz.


Oranje GezinsFietstochten (OGF):
Routes van 30, 45, en 60 km door de mooie omgeving van Horst, en het land van Peel en Maas voor het hele gezin. Langs de routes liggen verschillende horeca-gelegenheden.
Inschrijven Oranjetocht en Oranje GezinsFietstocht:
Inschrijven kun je op 27 april voor aanvang van de tocht in onze nieuwe inschrijflocatie “de Schutroe", Wittebrugweg 1, 5961 NJ in Horst. Leden van TWC Oranje zullen je aan de inschrijftafel een inschrijfkaart aanbieden. Je dient deze dan af te rekenen tegen het voor jouw geldende tarief . Tegelijkertijd ontvang je een tegoedbon voor de veerpont (indien van toepassing), en een
routebeschrijving. Wij stellen het zeer op prijs als je het inschrijfgeld gepast kunt betalen. De inschrijfkaarten dien je zo volledig mogelijk in te vullen, en vervolgens kun je deze laten afstempelen bij de uitgang. Hierna kun je starten met de tocht.

Scan & Go:
Evenals voorgaande jaren is het dit jaar mogelijk, in samenwerking met de NTFU, om je in te schrijven via Scan & Go (alleen voor leden van de NTFU/KNWU/VWB m.b.v. hun Toerfietskaart, of deelnemers die bij de NTFU een persoonlijke barcode hebben aangevraagd). Bovendien worden je kilometers automatisch bijgeschreven in jouw persoonlijke kilometerlogboek op www.mijnntfu.nl . Voor inschrijven met Scan&Go meldt je je bij de Scan&Go inschrijftafel.


Route naar de nieuwe startlocatie “de Schutroe”:
Vanwege de te verwachten drukte, raden wij je sterk aan vanaf thuis met de fiets naar "de Schutroe" te komen. Bovendien is dit natuurlijk dé manier om alvast op te warmen voordat je aan de tocht begint. Wanneer je te ver weg woont om met de fiets te komen, volg je vanaf A73, afslag 10, de richting Horst. Na 500 meter vindt je aan de linkerkant de startlocatie. Parkeren kun je in de buurt van de startlocatie, volg hiervoor de borden “Parkeren TWC Oranje”. Leden van TWC Oranje helpen je dan bij het vinden van een parkeerplek.


Markering wegroutes:Alle wegroutes zijn d.m.v. pijlborden uitgezet, die je eenvoudig kunt volgen. Bovendien zijn er van de tochten op de weg
uitgebreide routebeschrijvingen voorhanden bij inschrijving. Omdat een groot deel van de tochten aan elkaar gelijk loopt zijn
er routesplitsingen die met duidelijke borden staan aangegeven. Sommige routes maken een oversteek met de veerpont, hiervoor
krijg je bij de inschrijving een bonnetje voor een gratis oversteek, bewaar dit dus goed !! Bovendien is het mogelijk, wanneer je in
het bezit bent van een GPS-toestel, de route in -.gpx bestand op jouw toestel te kopiëren en dit te gebruiken tijdens de tocht. De
gps routes zijn vanaf donderdag 25 april te downloaden via de site www.twcoranje.nl , zodat je zelf van te voren de route op jouw gpstoestel kunt kopiëren.


Pauzeplaatsen:
Alle routes van de Oranjetocht hebben onderweg tenminste één pauzeplaats in Duitsland (160 km 2 pauzes). Op de pauzeplaatsen zijn leden van TWC Oranje aanwezig. Zij zullen je de nodige verzorging aanbieden en je graag bij eventuele vragen te woord staan. Langs de routes van de Oranje GezinsFietstochten zijn verschillende horeca gelegenheden, waar je naar behoefte pauze kunt houden.
Volgauto’s


Wanneer jullie met een groep fietsen en een volgwagen gebruiken, dien je er rekening mee te houden dat bepaalde delen van het parcours niet toegankelijk zijn voor de volgauto. Deze punten staan aangegeven op de routebeschrijvingen. Wij verzoeken iedereen dan ook dringend, deze aanwijzingen op te volgen om hinder voor andere fietsers te voorkomen.


Brevet des Cyclistes:
Onze Oranjetocht 125 en 160 km route maakt al jaren deel uit van het “Brevet des Cyclistes”. Voor het behalen van dit brevet dien je, in een tijdsbestek van 3 jaar, tenminste 10 tochten naar keuze uit een totaal van 21 tochten te hebben gereden. Voor meer informatie over het “Brevet des Cyclistes” en het aanvragen van een controleboekje zie www.klimmersbrevet.nl .


Faciliteiten bij startlocatie “de Schutroe”:
• Gratis bewaakte fietsenstalling.
• Koffie en vlaai vóór en/of ná de tocht.
• Horecagelegenheid
• Douchegelegenheid op loopafstand.
• Fietsenmarkt
• Na afloop van de tocht gezellig afterbiken op het terras, met muziek, een drankje en een lekker stukje Limburgse vlaai !


Fietsenmarkt:
Ook op onze nieuwe locatie “de Schutroe” organiseren we de fietsenmarkt. Leden van TWC Oranje zullen jouw overtollig geworden fiets (wat, maakt niet uit, of het nou een sportfiets, omafiets, tandem enz. is) proberen te verkopen voor de maximale prijs, en dit alles tegen een geringe vergoeding . Meer informatie over de fietsenmarkt vindt je op de website van TWC Oranje onder Oranjetocht / Fietsenmarkt.


Nadere informatie:
Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben dan kun je nadere informatie verkrijgen door een email te sturen naar de organisatie. Vermeld in de e-mail duidelijk wat jouw vraag is. Je kunt de e-mail sturen naar oth@twcoranje.nl .
Voor het laatste actuele nieuws over de Oranjetocht 2019 kijk op onze website www.twcoranje.nl .
Tot ziens op Koningsdag 27 april 2019 in Horst !

Vertrektijd:
Oranjetocht 75 km Toerrijders Landelijke wegen in Duitse grensstreek, omgeving Hinsbeck en Straelen. Enkele klimmetjes.
245 hm € 5,- € 4,- 08.00 - 09.00 u.


Oranjetocht 95 km Toerrijders Landelijke wegen in Duitse grensstreek, omgeving Hinsbeck (Süchtelner Höhe) en Straelen. Diverse
klimmetjes. 335 hm € 5,- € 4,- 08.00 - 09.00 u.


Oranjetocht 125 km Geoefende Toerrijders Landelijke wegen in Duitse grensstreek, omgeving Hinsbeck (Süchtelner Höhe) en Geldern. Diverse klimmetjes. 428 hm € 6,- € 4,- 08.00 - 09.00 u.
Oranjetocht 160 km Geoefende Toerrijders Landelijke wegen in Duitse grensstreek, omgeving
Hinsbeck (Süchtelner Höhe) en Sonsbeck (Sonsbecker
Schweiz). Diverse klimmetjes. 568 hm € 7,- € 5,- 07.30 - 08.30 u.


GezinsFietstocht 30, 45 km
Recreanten Landelijke omgeving van Horst-Venlo-Velden. 0 hm € 2,50 09.00 - 13.00 u.
60 km (60 km is inclusief tegoedbon voor gratis oversteek met veerpont) € 3,-
O

Vertrek De Schutroe, Wittebrugweg 1, Horst / / 27 april 2019 Divers / 27 april 2019 /

virtuele tour

Contactgegevens

TIP Horst aan de Maas
info@toerismehorstaandemaas.nl