HuisvandeStreekLekkerste cadeauwinkel van limburg

Activiteiten agenda

04

januari

Een klok uit Lottum - 800 jaar Horst aan de Maas
Lees verder >

19

januari

Oudheidkamer America "Aan de Brug"
Lees verder >

19

januari

Bezichtiging Molen "Eendracht Maakt Macht"
Lees verder >

20

januari

800 Jaar Horst aan de Maas: Kantfabriek 10
Lees verder >

20

januari

Exposities 2019 De Kantfabriek
Lees verder >

22 november | | Feestweekend GMV de Plaggenhouwers

cmn19

In het weekend van 22, 23 en 24 november 2019 barsten de festiviteiten in het kader van Caldenbroich Music Night en het BCL Treffe 2019 in Grubbenvorst los. In de centrale accommodatie 't Haeren zullen vanaf vrijdag tot en met zondag culturele, muzikale, carnavaleske en andere feestelijke activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud. Caldenbroich Music Night is een muziekspektakel dat Sociëteit Caldenbroich 2-jaarlijks organiseert in nauwe samenwerking met Harmonie St Joseph.

In combinatie tussen Sociëteit Caldenbroich – Harmonie St Joseph en de organisatie van BCL2019 vindt er dit jaar 2019 een geheel cultureel weekend plaats van vrijdagavond 22- t/m zondag 24 november. Vanwege het BCL-treffen (Bond van Carnavalsverenigingen Limburg) dat in 2019 in Grubbenvorst wordt gehouden, zijn er nu 2 CMN-uitvoeringen van dit groots 2-jaarlijks concert: op vrijdagavond én zaterdagmiddag. Het orkest en het slagwerkensemble treden op met professionele artiesten en biedt bovendien een podium aan plaatselijke/regionale (amateur) artiesten. Op zaterdagmiddag zal het concert nog extra carnavalesk “gelardeerd” worden als voorproef naar het uitbundig feestavond-programma.

De zaterdagavond van het BCL 2019 belooft een groot feest te worden. De Snollebollekes zullen 't Haeren van links naar rechts laten gaan, maar ook Helene Fischer Double en Beck & Bauer zullen zorgen dat het dak eraf gaat. Alsof dat nog niet genoeg is zullen Bjorn & Mieke, Feestband PATS en verschillende andere Grubbenvorster artiesten het feest compleet maken.

Als de dampen van de zaterdagavond zijn opgetrokken is het tijd voor het BCL Treffen 2019. Vele vastelaovendverenigingen uit heel Limburg zullen naar Grubbenvorst komen om daar met elkaar de Gekke Maondaag te beleven. Een vernieuwende optocht met alle verenigingen zal te zien zijn, waarna het feest zal losbarsten.

Vele Limburgse artiesten, Joekskapellen en Dansgardes zullen hun kunsten vertonen. De spits zal worden afgebeten door verschillende Grubbenvorster artiesten, waaronder 3-voudig LVK winnaar de Toddezék. Daarnaast zullen Spik & Span, Bjorn & Mieke en Hoondervelzorgen dat dit een onvergetelijk feest voor heel Limburg zal worden.

Het motto voor het weekend is: Limburg belaeft Gekke Maondaag! Zoals wellicht bekend viert Grubbenvorst traditioneel 2 weken voor de vastenaovend (vastelaovend) Gekke Maondaag, dit jaar 6x11 keer! Een dag bol van traditie, boerenbruiloft, sketches, optocht en vooral saamhorigheid.

't Haeren, Grubbenvorst / / 22 november 2019 / 24 november 2019 / www.caldenbroichmusicnight.nl

virtuele tour

Contactgegevens

TIP Horst aan de Maas
info@toerismehorstaandemaas.nl