HuisvandeStreekLekkerste cadeauwinkel van limburg

Activiteiten agenda

04

januari

Een klok uit Lottum - 800 jaar Horst aan de Maas
Lees verder >

19

januari

Bezichtiging Molen "Eendracht Maakt Macht"
Lees verder >

19

januari

Oudheidkamer America "Aan de Brug"
Lees verder >

20

januari

800 Jaar Horst aan de Maas: Kantfabriek 10
Lees verder >

20

januari

Exposities 2019 De Kantfabriek
Lees verder >

26 oktober | za. 19.33 en zo. 14.33 uur | Dora & Grada vieren hun 33 jarig jubileum

Dora & Grada vieren hun 33 jarig jubileum

Het humoristische duo Francine Frencken en José Vercoulen, alias Dora & Grada vieren dit jaar hun 33 jarig jubileum.

Het begint allemaal in 1980 met de boerenbruiloft waarbij José Vercoulen en Jan Frencken het bruidspaar vormen. Tijdens dit fantastische carnavalseizoen bedenkt José een liedje: Zal ik dich ens taege diene kop aan klatse... waarmee bedoeld wordt: zal ik je eens kussen. Om het liedje niet verloren te laten gaan brengen ze het op de planken tijdens de jaarlijkse zittingsavond van de Plaggenhouwers. Dat bevalt zo goed dat ze ieder volgend jaar weer een lied bedenken en zo vormt zich het vierkoppig groepje: D.U.V. (Doon Ut Verkiërd) waaronder ook Francine Frencken. Door omstandigheden vallen enkele mensen van het groepje af en blijven tenslotte Francine en José over.

In 1986 bedenken José en Francine de typetjes Dora en Grada, twee vrouwen die roddelen over hun (gefingeerde) mannen Toën en Arie, en nemen de dorpspolitiek op de hak. Ze wisselen hun grapjes af met zelfgeschreven liedjes. Het wordt een groot succes. Een muzikant biedt aan om hun te begeleiden. Sinds 1993 is Hans van Dongen hun vaste gitaarbegeleider. Al snel wordt het duo gevraagd ook bij andere gelegenheden op te treden, eerst alleen in de omgeving, maar later breidt zich dat uit tot heel Limburg, Oost Brabant en Zuid Gelderland.

Omdat ze meer in hun mars hebben stellen ze een avondvullend cabaretprogramma samen met humor, maar ook meer maatschappijkritische onderwerpen. Daarmee boeken ze veel succes bij vrouwenverenigingen. Ook worden ze regelmatig gevraagd om op een humoristische wijze concerten van muziekverenigingen, openingen e.d. te presenteren. Rond 2005 komt er een einde aan deze optredens omdat de werkzaamheden van Francine verhinderen optredens in te plannen. Ze blijven wel ieder jaar een programma bedenken voor de zittingsavonden van de Plaggenhouwers.

Dora en Grada bestaan dit jaar dus 33 jaar. Ze vieren dit met een grootse avondvullende revue waarin ze hun leukste grappen en mooiste liedjes van de afgelopen 33 jaar presenteren, met medewerking van René en Twan Verschueren van de Toddezék, Miriam en Carla Wijnen (Zus en Zo), Margo Verbeek, Mark Clabbers en Swasant neuf, allemaal talent van Grubbenvorster bodem.

Deze jubileumsrevue komt tot stand in samenwerking met de Gekke Maondaags Vereiniging de Plaggenhouwers, Gewoën Grubbevors, en MFC 't Haeren. De voorstellingen vinden plaats op zaterdagavond 26 oktober om 19.33 uur en op zondagmiddag om 14.33 uur. Na afloop van de voorstelling is er mogelijkheid tot het feliciteren van de jubilarissen.

Kaarten zijn te koop bij Mick in ‘t Haeren en via e-mail: francinefrencken@gmail.com

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, tekst

't Haeren, Grubbenvorst / / 26 oktober 2019 za. 19.33 en zo. 14.33 uur / 27 oktober 2019 /

virtuele tour

Contactgegevens

TIP Horst aan de Maas
info@toerismehorstaandemaas.nl